Förvärvet, som slutförs den 2024-05-01, markerar en viktig milstolpe i Tells långsiktiga resa mot att bli ett heltäckande alternativ för kommunikationslösningar, inte bara i norra Sverige, utan från Stockholm och norrut genom att integrera E-Coms produkter, tjänster och expertis med Tells omfattande resurser och stora räckvidd förväntas den nya kombinationen skapa betydande värde för både kunder och samarbetspartners.
– Förvärvet av E-Com är ett ytterligare steg i rätt riktning för oss, säger Per Gabrielsson, VD för Tell. Detta steg stärker inte bara vår produktportfölj utan påskyndar även vår vision att leda utvecklingen inom den norrländska kommunikationsbranschen. Tillsammans med E-Com erfarna team ser vi fram emot att erbjuda innovativa samt ännu bättre lösningar till våra kunder i norra Sverige. Det är viktigt för oss som lokal och regional samarbetspartner för våra kunder att vi idag är det enda helägda norrländska alternativet för telekom och IT. Vi kan nu fortsätta vår utveckling att leverera ännu bättre och mer heltäckande tjänster geografiskt, för kunder som har behov av en partner med större kompetens och geografiskt upptagningsområde, detta gör oss unika på marknaden.

E-Com AB, som har sitt kontor i Hudiksvall, har sedan starten 1994 etablerat sig som en nyckelspelare inom leverans och installation av kommunikation och IT, med en stark tradition av innovation och kundnöjdhet.
– För oss representerar Tell ett starkt norrländskt ägandeskap, och vi är glada att kunna vara en del av deras resa inom kommunikationslösningar inte bara i norra Sverige, utan nu satsar vi vidare och på ytterligare expansion framåt, säger Henric Lööv, VD för E-Com. Med Hudiksvall som en ny bas i södra Norrland, för Tells och E-Coms utveckling innebär det också att vår närvaro söderut förstärks, både vad gäller utbud och räckvidd. Det kommer att vara positivt för både nya och befintliga kunder, men självklart har vi större ambitioner än så framåt. 

Förvärvet förväntas accelerera utvecklingen av nya produkter och tjänster och kunna leverera ett större utbud av tjänster och produkter till våra kunder. Tell och E-Com kommer gemensamt att arbeta mot att integrera sina verksamheter smidigt och effektivt för att säkerställa en smidig övergång för kunder och anställda. I Samband med detta så kommer också Henric Lööv att kliva in i Tell Sverige AB´s styrelse, för att bidra med sin gedigna kompetens inom telekom och IT-branschen.

För mer information, vänligen kontakta:

Per Gabrielsson, VD Tell Sverige AB 
Per.gabrielsson@tellsverige.se
070-3000708

Henric Lööv, VD Nordic E-Communication AB
Henric@e-com.se
072-6006330

 

Bildtext: Henric Lööv, VD E-com tillsammans med Therese Jacobssson, COO, Tell och Per Gabrielsson, VD Tell Sverige AB