Med syftet att göra det ännu säkrare och enklare för användarna att skydda sitt privatliv online. Samarbetet innebär att både nuvarande prenumeranter och nya kunder får chansen att testa säkerhetstjänsterna från ExpressVPN under 30 dagar, utan någon extra kostnad.

Prenumeranter på LastPass har redan tagit steg mot en säkrare vistelse online samt större personlig digital integritet. Genom att LastPass nu samarbetar med ExpressVPN kan alla dessa kunder nu få uppleva alla fördelar som en VPN-tjänst erbjuder utan kostnad. Prenumeranter på LastPass, både versionen Families och Premium kan pröva tjänsten från ExpressVPN genom att logga in på sitt konto i LastPass och sedan välja Security Dashboard där erbjudandet är tillgängligt.

“Vi valde ett samarbete med ExpressVPN tack vare deras säkerhet, stabilitet, snabbhet och enkla användargränssnitt, samt för att de delar vår passion och hängivenhet när det kommer till att hjälpa kunder skydda sin integritet på nätet” säger Dan Michele, LastPass produktionschef på LogMeIn. “Våra användare har tydligt uttryckt att de värderar integriteten och säkerheten en VPN ger, därför är vi glada över att samarbeta med ExpressVPN för att kunna erbjuda våra kunder detta ytterliga skydd vid internetanvändning.”

Ett lyckat samarbete för alla

Genom samarbetet förs två av de främsta företagen som arbetar med att erbjuda både privatpersoner och företag säkerhet på nätet samman, för att erbjuda de mest användbara verktygen och den senaste tekniken för att skydda privatlivet och förhindra dataintrång.

LastPass har länge ansetts vara bland de mest framstående företagen inom lösenordshantering, med en teknik som genererar unika lösenord för vardera ny registrering online och resulterar i säkrare surf för användaren. Dessa lösenord lagras i ett säkert valv vilket gör att användaren bara behöver komma ihåg ett enda lösenord, huvudlösenordet, för att få tillgång till alla sina övriga inloggningsuppgifter. LastPass skapar längre och slumpmässiga lösenord vilket minskar risken för intrång av hackare och förlust av data.

Genom att ge kunden marknadens främsta kryptering av online-aktivitet kompletterar ExpressVPN LastPass. Genom att användarens IP-adress döljs skyddas dess data och förhindrar lagring av personliga uppgifter och preferenser av tredje part. Även analys av dessa data förhindras genom en VPN och ger en upplevelse av anonymt och privat surf.

Medvetenheten gällande säkerhet på nätet har ökat under senare år, vilket resulterat i att fler privatpersoner nu intresserar sig för VPN-tjänster. Undersökningar från GlobalWebIndex visar att upp till 30 % av alla internetanvändare kopplar upp sig via en VPN minst en gång per månad.

Ett antal stora teknikföretag har inlett partnerskap med ExpressVPN för att kunna erbjuda kunder en lösning för ökad säkerhet på nätet som är pålitlig, effektiv och trygg. Alla nya datorer från både HP och Dynabook, tidigare Toshiba, kommer idag med appen från ExpressVPN förinstallerad samt en gratisprenumeration giltig i en månad. ExpressVPN ser fram emot en vidare expansion genom många liknande samarbeten och partnerskap.