Vår investeringmetod bygger på omvärldsanalys av globala megatrender samt fundamental- och teknisk analys av olika branscher och regioner. Vi väljer således inte fonder baserat på olika index eller de som har lägsta möjliga förvaltningskostnad. Vi prioriterar och investerar i ett fåtal fonder som över tid har gett mycket god avkastning och ligger rätt i trend. När trendomslag indikeras viktas portföljen om för att generera ökad avkastning. Hela tiden till lägsta möjliga risk. Vid oroliga tider kan räntefonder eller investeringar i ädelmetaller vara alternativ.

Enkel metod

För att du skall kunna bygga upp ett ansenligt privat kapital samtidigt som du optimerar din pension så tipsar vi endast om fonder som finns i PPM-systemet och som även kan handlas hos nätmäklare som Avanza, Nordnet och uppstickaren SAVR. Det betyder att du endast behöver lägga mininmal tid på dina fondbyten och kan förvalta dina privata placeringar enkelt samtidigt som du sköter din premiepension. Svenska Fondtipset investerar och redovisar löpande den procentuella utvecklingen i fondportföljen på PPM samt hos respektive nätmäklare. Fondtipsen är inte rådgivning utan skall endast betraktas som vägledande för din personliga och ekonomiska utveckling. Du väljer själv om du följer tipsen helt eller delvis, alternativt ser dem som inspiration när du själv letar olika typer av fonder att investera i.

Investeringar i praktiken

Svenska Fondtipset har vanligtvis mellan tre till fem fonder i den egna portföljen. För god riskspridning så är fonderna fördelade inom olika kategorier och regioner. I goda börstider är det i huvudsak rena aktiefonder. När vi tar beslut om förändring i portföljen så tipsar vi dig med ett mail samt ett SMS om vilken förändring som görs. Du har då möjlighet att ta ställning till hur du fortsatt vill förvalta ditt priva sparande samt din premiepension. Vanligtvis sker ett fåtal justeringar i månaden då vi inte arbetar med kortsiktig så kallad swingtrading. Uppstår det oroligheter i världen och börsklimatet förändras radikalt så är vi dock beredda att göra relativt snabba förändringar till förmån för exempelvis guld- eller räntefonder.

Mer värdefull information och introduktionserbjudande Svenska Fondtipset >>

 

Om Svenska Fondtipset
Svenska Fondtipset vänder sig till dig som är intresserad av ekonomi men inte satt dig in i hur du skall investera och placera metodiskt - vare sig det gäller din framtida pension eller privata placeringar. Vi erbjuder ett enkelt system som hjälper dig på två lönsamma sätt. För det första kommer du att lära dig att det är både kul och enkelt att investera då du får regelbundna placeringstips​. För det andra kommer du att skapa en riktigt god ekonomi när det gäller din framtida pension. Dessutom kommer du att få insikt om att det faktiskt är möjligt för alla att bygga upp en mindre förmögenhet på några år - och en stor förmögenhet över tid.