De allra flesta avslutar alltså sitt letande genom att klicka på en länk som befinner sig på sökresultatens första sida. Om du vill att nya kunder ska hitta just dig eller ditt företag med sökord som är relevanta för det du säljer eller vill informera om, måste du alltså se till att din hemsida rankar långt uppe. Men - hur gör man

Nyckeln till synlighet på nätet heter SEO - sökmotoroptimering

Det finns olika möjligheter att anpassa sin hemsida efter sökmotorernas smak.
Lär dig viktiga fakta om sökmotorers preferenser och hur man enkelt kan bemöta dem.

Google gillar snabba sidor, och det gör förvisso hemsidans besökare med. Låt en potentiell kund vänta för länge på att sidan laddas, och var säker på att hen i de flesta av fallen kommer att gå till en annan sida än din. Och även sökmotorn kommer att reagera med att ranka din sida lägre.
Less is more: För att öka snabbheten bör du se till att rensa sidan från det som inte är nödvändigt. Överflödig text, ett stort antal eller för stora bilder och annat innehåll förlänger laddningstiden. Komprimera bilderna och välj rätt format för ändamålet. Du kan också fördela innehållet på flera undersidor om du inte vill ta bort det helt.

Sökmotorn älskar mobilvänliga sidor. Mer än två tredjedelar av all trafik på internet äger rum på mobiltelefonen. Det betyder att din hemsida måste vara anpassad till mobiltelefonens browser, så att sidan laddas snyggt och överskådligt på den mindre skärmen. Knappar och teckensnitt bör varken vara för stora eller för små. En responsiv webbsida reagerar automatiskt på den typ av enhet som besökaren använder.

Google rankar sidor med många bakåtlänkar högre. Bakåtlänkar är alla länkar som leder från externa webbsidor till din eller ditt företags hemsida.
Medan de första två åtgärderna har med din sidas programmering och innehåll att göra, är det inte så enkelt att öka antalet bakåtlänkar själv. Men du kan ta hjälp av företag som är specialiserade på den typen av tjänster, så kallad Offsite-SEO.

Pole Position på Google med rätt bakåtlänkar

När du har gjort allt du kan för att optimera din hemsida för en bra ranking på sökmotorn, är det dags för en specialist att ta dig hela vägen till sökträffarnas första sida, alltså den relevanta. PerformanceLiebe stöttar dig gärna med nyckelkompetensen som ligger utanför din hemsidas själva programmering och innehåll.

I en noggrann analys av din bakåtlänksprofil undersöks först både kvaliteten och kvantiteten på de aktuellt existerande bakåtlänkarna. I nästa steg jämförs din hemsidas med dina konkurrenters hemsidas profil. Efter en utvärdering av resultatet och identifiering av skadliga bakåtlänkar utarbetas en strategi för att bygga gynnsamma länkar till din hemsida med hjälp av ett omfattande nätverk av kontakter till tidskrifter, bloggar och nyhetsportaler.

Sammanfattning

För att en hemsida blir synlig för kunder på nätet, behövs en god SEO. En del kan man lugnt klara av själv, medan man för viss kompetens bör anlita en specialist.