UPPSTART, som firade sitt tionde år, har etablerat sig som en betydande plattform för teknikstartups att träffa investerare och expandera sina nätverk, både inom Sverige och internationellt. Med över 100 investerare närvarande hade 25 entreprenörer möjligheten att presentera sina idéer och innovationer inför en kvalificerad publik, med förhoppningen om att säkra investeringar till sina företag.

Under kvällen fick 25 startups chansen att leverera en kort, intensiv pitch på scenen inför investerarna. Dessa företag representerade olika sektorer, från AI till healthtech och impact. Mellan presentationerna var det frågestund och möjligheter till nätverkande.

Urvalskriterierna för de inbjudna företagen var att de aktivt söker kapital i tidigt s.k. Seed- eller Series A-stadie och har produkter med fokus på AI, healthtech eller Impact. Det innebär att ett företag, i tidig utvecklingsfas, söker extern finansiering för att driva sin verksamhet framåt. Seed-stadiet innebär att företaget söker kapital för att utveckla sin affärsidé, medan Series A-finansiering kommer senare, när företaget har en fungerande produkt och vill skala upp sin verksamhet.

Grundaren av UPPSTART, Jason Dainter  inledde kvällen med att visa bilder från det första digitala pandemianpassade evenemanget, en storskalig teknikkonferens med över 1400 deltagare. Allt med samma underliggande mål: att hjälpa tekniska startups att möta investerare. Genom åren har UPPSTART hjälpt tusentals tech startups att träffa aktiva investerare i Sverige och runt om i världen.

– Feedbacken från årets evenemang har strömmat in, både från startups och investerare som säger att de hittat bra matchningar, säger Jason Dainter.

Ett exempel på framgångsrik finansiering genom UPPSTART är WeHype, som säkrade sin första investering på evenemanget 2016 och sedan dess har expanderat till att generera 150 miljoner kronor i intäkter och etablera närvaro både i Uppsala och New York.

– Vi är både stolta och hedrade över att återigen bli invalda att pitcha HealthTextiles på UPPSTART, berättar Tomas Persson. Särskilt viktigt för oss eftersom vi håller på med en pågående nyemission där vi nyligen fick in en ledande kvinnlig affärsängel som investerare. Just nu förbereder vi även marknadsetablering i Sverige och även utomlands, med naturligt antibakteriella menstrosor i vårt patenterade TorTex-tyg. Det sker med fokus på kvinnohälsa tillsammans med vår exklusiva  kund Monthly of Sweden för menstrosor.

Med Uppsala kommun som en långsiktig partner och med sådana positiva resultat från UPPSTART ser framtiden ljus ut för HealthTextiles och andra innovativa företag. Dessa möten och nätverksmöjligheter kan visa sig vara avgörande för många startups, särskilt i en osäker ekonomisk tid.

För ytterligare information kontakta
Tomas Persson
Grundare och ägare
HealthTextiles
www.healthtextiles.com
info@healthtextiles.com
+46 (0)727-302081


Om HealthTextiles
HealthTextiles är en ledande svensk tillverkare med uppdrag att rädda liv och minska kostnaderna för vårdsektorn genom att utveckla innovativa nya vårduniformer och textilier.
Företaget är även engagerat i att förbättra livskvaliteten för kvinnor genom innovativa produkter som menstrosor genom exklusivt avtal med Monthly of Sweden, marknadsledare inom menskoppar i Sverige. HealthTextiles arbetar nära sina partners och investerare för att driva branschen framåt och skapa positiv förändring.

Om UPPSTART
Det är en årligen återkommande teknologikonferens som har sitt ursprung i Sverige. Eventet fokuserar på att sammanföra entreprenörer, investerare och techintresserade från olika delar av världen. Konferensen erbjuder en plattform för nätverkande, kunskapsdelning och inspiration genom en mängd talare, paneldiskussioner och pitch-tävlingar. Syftet med Uppstart är att stödja och främja innovation och tillväxt inom tekniksektorn, vilket gör det till en viktig mötesplats för alla som är intresserade av framtidens teknologier och startups. Eventet är också känt för sin informella och inkluderande atmosfär, vilket lockar en bred publik av både etablerade aktörer och nya ansikten.
Konferensen hålls i Uppsala som är en historisk stad som är känd för sin universitetsmiljö och livliga tech-scen, vilket gör den till en idealisk plats för ett evenemang som syftar till att främja innovation och entreprenörskap inom tekniksektorn. Uppsala erbjuder en inspirerande bakgrund med sina akademiska institutioner och rika kulturella arv, vilket bidrar till den kreativa och dynamiska atmosfären på konferensen.
För mer information se
https://www.uppstart.com