Jörgen Svensson började jobba i glasbranschen -86 direkt efter gymnasiet och 21 år gammal tog Jörgen över Henåns Glas som då hade 2 anställda. 

13 år senare tog han även över Berts Glas i Stenungsund och nu vid årsskiftet förvärvade han ytterligare ett företag - Tjörns Glasmästeri. Totalt har han nu 17 stycken anställda.

Jörgen berättar:

- Vi är med i Glaskedjan som är en kedja som ägs av företagen som är med. Det är väldigt givande att vara med i en gemensam kedja.

I och med att vi växt så har vi nu en arbetsledare på Henån och en platschef på Berts Glas. Vi ökar med en 50 % tjänst om året vilket är mycket glädjande i dessa tider.

Något vi är glada och tacksamma för är att vi har lyckats vinna förhandlingar av några större avtal med kommunerna, Servicejobben är fortfarande vår grund men vi har blivit lite starkare på att våga ta till oss lite större jobb.

Självklart har vi stor nytta av är att vi är många anställda eftersom varje medarbetare har sina specialkunskaper. När vi jobbar med glasmontage behöver vi också kunskap i att bearbeta trä, metall och betong vilket gör oss väldigt allsidiga. Det finns många delar där vi kan vara till hjälp, speglar, fönster, dörrar, bilar, nyproduktion glas-räcken, uterum, duschlösningar, allt från små växthus till stora fasadglas kan vi klara av nuförtiden.

Vi utför jobb nästan bara i Stenungsund, Tjörn och Orust men ibland behöver vi åka utanför området. Vi hjälpte till exempel, till att renovera böjda tornfönster i Göteborg då ingen annan ville åta sig detta. Jag gillar utmaningar och visste att våra finsnickare skulle lösa det. De är både kreativa och snudd på konstnärliga. Vi tog fram böjda glas och lyckades tillverka delar till de böjda fönsterbågarna.

”JAG GILLAR DESSA HÄFTIGA UTMANINGAR ” säger Jörgen med glimen i ögat.

Då Jörgen är en erfaren entreprenör ber jag honom ge oss några bra tips för företagare.:

Tips för att lyckas som företagare?

- Svårt att säga om jag lyckats men mina bästa tips är att vara engagerad utan att vara för säljande. 

- Ge mer information om hur produkter kan förenkla, förbättra, spara pengar än rent sälj. 

- Ha tålamod med idèer. Om den inte funkar så våga ta tillbaka den och sitt på kammaren för att fila på och justera den för att sen återlansera den igen. Det kan vara så att tidpunkten inte var rätt eller att man inte når ut till rätt målgrupp just då.

Varför tycker du man ska överväga att vara med i ett affärsverk?

- För att komma utanför sitt kontor och träffa entreprenörer i liknande situation. Platscheferna ordnar det dagliga arbetet vilket gör att det finns möjlighet för mig att nätverka. Det var väldigt roligt med just C4Leads som inte är så färdig-strukturerat från början vilket gör att man kan vara delaktig i nätverkets utformning och inriktning.

Är det något du ångrar som företagare?

- Jag ångrar att jag lät mig lura i början av min företagarbana av framförallt säljare men även kunder som tog tillfället i akt att utnyttja att jag var ung. Naturligtvis ångrar jag att jag arbetat för mycket vilket såklart drabbat min familj. Dock är det svårt att balansera och jag anser att det är viktigt att inte ta med sig jobbet hem. När man är hemma så ska man vara där för familjen och inte låta dem bli satta på vänt när man "måste" göra något jobbrelaterat.

Vad har du för framtidsdröm?

- Att i framtiden är att skapa en väl fungerande verksamhet på Tjörn där kunder och medarbetare trivs, att sund konkurrens ska få råda inom byggbranschen och att ROT-avdraget ska höjas.

 

För mer information om Jörgen Svensson och hans företag https://henansglas.se/

Henåns Glasmästeri   

Berts Glas i Stenungsund

Tjörns Glasmästeri