Efterfrågan är stor bland konsumenter på jämförelsetjänster som är heltäckande för samtliga mobiloperatörer på den svenska marknaden. Konsumenterna vill veta allt, inte bara priset, utan även surfmängder, täckning, tekniska specifikationer och mycket annat för att göra ett tryggt och prisvärt val. Där spelar den nya sajten, Smartphones.se, en stor roll.

– Det är stora skillnader i pris beroende på vilken operatör kunden beställer från. Ibland kan det också vara billigare att köpa både mobil och mobilabonnemang separat - och det vill vi försöka tydliggöra med sajten, säger Fredrik Falkengren, VD för Enkla Media.

Dagsaktuella priser uppdateras automatiskt

Enkla Media har direkta samarbeten med i princip samtliga svenska mobiloperatörer, och även tillverkare som exempelvis Samsung. Sajten är uppbyggd för att automatiskt kunna hämta dagsaktuella priser, från operatörerna och leverantörerna, genom API:er. En viktig del för att tjänsten ska vara användningsbar för konsumenterna.

Heltäckande jämförelsetjänst för abonnemang och mobiler

Sajten Smartphones.se ska komplettera det utbud av jämförelsetjänster som finns idag genom att vara en heltäckande tjänst. Här får konsumenterna se alla mobiloperatörerna på den svenska marknaden till skillnad mot många av de andra befintliga tjänsterna som endast har med en del. De prisjämförelser som finns idag för abonnemang saknar också ofta jämförelser på mobiler.

– Målsättningen är att vara heltäckande av alla mobiler som släpps på svenska marknaden, med tekniska specifikationer, produkttester, recensioner och priser, säger Fredrik Falkengren.

Fokuserar på mobiltelefoner med eller utan abonnemang

Smartphone.se ska vara en smidig jämförelsetjänst som guidar konsumenterna bland mobiltelefonerna på den svenska marknaden. Det ska vara enkelt att jämföra både de senaste modellerna och budgetmodeller, med iOS från Apple eller Android, med och utan abonnemang. Att hitta den rätta mobilen utifrån funktioner, specifikationer, design och till rätt pris ska vara smidigt.

Enkla Media har gjort en storsatsning och strävar efter att Smartphone.se ska vara den bästa sajten för att jämföra mobiltelefoner och mobilabonnemang. Oavsett om konsumenterna bara behöver en telefon för att ringa och surfa eller om de ställer stora krav på kameran för de bästa fotografierna eller behöver hög prestanda för att se film, ska det vara enkelt och smidigt att hitta den modell som passar bäst.

 

Presskontakt:

Fredrik Falkengren

Info@enklamedia.com