– Det är både ölglas, whiskyglas och vinglas, berättar Mikael. Dessutom har vi tagit fram ett rakt snapsglas som passar alldeles utmärkt när man vill ta en riktig Ockelbo-hojt. Responsen har varit över förväntan sedan vi lanserade dessa och många har redan hunnit köpa dem som födelsedagspresenter till Ockelbo-vänner runt om i Sverige men även övriga Norden.

Han har även tagit fram riktigt häftiga svarta glasunderlägg där ockelbo-logotypen är etsat i silver.
– Det unika med de här underläggen är att de även är ovala, säger Mikael.

Formen är således även den en hyllning till logotypen då O:et i Ockelbo har en unik dramatisk elliptisk form. Underläggen kan handlas separat eller i ett paket om sex stycken. Det exklusiva trästället för sex stycken glas och flaskor med inbränd logotyp skall även det vara klart för leverans innan julruschen drar igång vilket alltid brukar innebära ökat tryck på beställningar i webbshopen.
– Vi säljer alltid extra mycket med souverinrer inför jul då det verkar vara uppskattade julklappar till Ockelbo-fantaster, och det verkar det ju finnas många av runt om i vårt avlånga land. Därför hoppas vi att glasen kan bli ett kul komplement i julklappshögen i år. Sedan måste man ju inte dricka alkoholhaltiga drycker i glasen. det går lika bra med Loranga eller julmust, men man får gärna säga Hojt när man skålar, hälsar Mikael.

Den klassiska Ockelbo-logotypen fanns på de båtar och skotrar, vilka producerades i Ockelbo under 50-70-talet.

För mer information om Ockelbo-glasen kontakta:
Mikael Olsson
070-551 35 92
http://www.ockelbo-collection.se